5redenenomeenvijver

5 redenen om een vijver te hebben

5-redenen-vijver

1 Een vijver of waterpartij in een tuin werkt als een spiegel. Uw tuin lijkt groter ondanks dat het de totaliteit van groen onderbreekt.  Het geeft een frisse indruk en is een waardevolle afwisseling van het totaalbeeld.

2 Chill

ying-yang-koi-fish

Water geeft rust en ontspanning. Als u na een dag hard werken thuiskomt, met uw hoofd nog vol stress, verdient u een omgeving waar u compleet tot rust kan komen.  Wat kan daar beter voor zorgen dan het geluid van kabbelend water.

Leven in de tuin 3

Water zorgt voor leven. Uw vijver zal een thuisbasis worden voor nuttige insecten, amfibieën en natuurlijk vissen. Zij zorgen voor een ecologisch evenwicht in uw tuin. Libellen  helicopteren over het wateroppervlak, kikkervisjes zitten verscholen in het riet en de Vogels zullen het water ook snel weten te vinden en komen dagelijks even wassen en een drankje doen.

4 Minder geluidsoverlast

rustgevend is een vijver

Geluidsoverlast. Een vijver absorbeert uit de omgeving allerlei golven van geluid. De auto’s die over de weg heen razen, de buurtjongeren met hun bluetooth radio’s, brommers en scooters die honderd keer per dag uw huis passeren. Al die geluiden worden geneutraliseerd door dat kleine watervalletje dat u de rust geeft.

Voedingsbron

Reden 5 een vijver als voedingsbron voor de rest van de tuin. Wist u dat water uit de vijver rijk is aan voedingstoffen voor planten, bomen, gras enz. Ons vijverwater is een sprankelende bron van alle elementen  die ervoor zorgen dat uw groen er heel het jaar prachtig bijstaat. Het bevat fosfaten, nitraten, vitaminen en mineralen.

Laat gerust een bericht achter, we helpen u graag

Geef een reactie

Follow me on Twitter

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Sluit Menu
Close Panel