5redenenomeenvijver

5 redenen om een vijver te hebben

5-redenen-vijver

1 Een vijver of waterpartij in een tuin werkt als een spiegel. Uw tuin lijkt groter ondanks dat het de totaliteit van groen onderbreekt.  Het geeft een frisse indruk en is een waardevolle afwisseling van het totaalbeeld.

2 Chill

ying-yang-koi-fish

Water geeft rust en ontspanning. Als u na een dag hard werken thuiskomt, met uw hoofd nog vol stress, verdient u een omgeving waar u compleet tot rust kan komen.  Wat kan daar beter voor zorgen dan het geluid van kabbelend water.

Leven in de tuin 3

Water zorgt voor leven. Uw vijver zal een thuisbasis worden voor nuttige insecten, amfibieën en natuurlijk vissen. Zij zorgen voor een ecologisch evenwicht in uw tuin. Libellen  helicopteren over het wateroppervlak, kikkervisjes zitten verscholen in het riet en de Vogels zullen het water ook snel weten te vinden en komen dagelijks even wassen en een drankje doen.

4 Minder geluidsoverlast

rustgevend is een vijver

Geluidsoverlast. Een vijver absorbeert uit de omgeving allerlei golven van geluid. De auto’s die over de weg heen razen, de buurtjongeren met hun bluetooth radio’s, brommers en scooters die honderd keer per dag uw huis passeren. Al die geluiden worden geneutraliseerd door dat kleine watervalletje dat u de rust geeft.

Voedingsbron

Reden 5 een vijver als voedingsbron voor de rest van de tuin. Wist u dat water uit de vijver rijk is aan voedingstoffen voor planten, bomen, gras enz. Ons vijverwater is een sprankelende bron van alle elementen  die ervoor zorgen dat uw groen er heel het jaar prachtig bijstaat. Het bevat fosfaten, nitraten, vitaminen en mineralen.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Laat gerust een bericht achter, we helpen u graag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Schrijf je in op het Koigallery nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van alle nieuwe dingen op Koigallery.nl schrijf je in ……..

Sluit Menu
Close Panel