asagi koi soort-koigallery

Asagi koi variëteit

De Asagi koi variëteit heeft een blauwe tekening met lichtblauwe of witte randen rond de schubben. Verder heeft de Asagi rood op de wangen, vinnen en de zijkanten, lees verder

asagi-koigalleryAsagi koi variëteit

Asagi kunnen nogal gewoontjes overkomen in vergelijking met de andere koi kleurlingen. Het zijn niet metallic vissen die niet zo helder zijn van kleur als de andere koi.

De koi is ontstaan uit één van de drie Magoi-soorten. De Asagi Magoi heeft een blauwzwarte tekening met lichtblauwe of witte randen rond de schubben; rood op de wangen, vinnen en zijkanten. De schoonheid van de Asagi zit hem voornamelijk in zijn schubbenpatroon. Asagi zijn zeer duidelijk geschubd; de schubben zijn donkerblauw met een lichtblauwe rand. Het allerbelangrijkste aan een Asagi is de gelijkmatige rangschikking van de schubben tesamen met een helder éénkleurig hoofd.

Het beeld van de Asagikoi soort asagi koigallery

De kop van de Asagi moet licht blauw grijs zijn met een voorkeur voor lichtblauw. Op de wangen moeten symmetrisch verdeelde hi-vlekken aanwezig zijn die tot de ogen komen. Op de rest van het lichaam moet het hi onder de zijlijn komen met liefst een witte buik. De aanzet van de vinnen moet rood van kleur zijn. Het hi is bij een Asagi meestal oranje maar dit wordt niet erg bevonden.

De Soorten Asagi:

Narumi Asagi: heel lichtblauwe asagi

Konjo Asagi: Heel donkere/bijna zwarte asagi

Sanke Asagi: Een blauwe rug maar rood op de kop en de zijkanten.

Hi-asagi : bijna helmaal rode asagi

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Laat gerust een bericht achter, we helpen u graag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Schrijf je in op het Koigallery nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van alle nieuwe dingen op Koigallery.nl schrijf je in ……..

Sluit Menu
Close Panel