Bekko-koi soort koigallery

Bekko koi variëteit

Bekko in het Kort

Bekko koi variëteit is een gele (ki), rode (aka) of witte (shiro) koi met zwarte vlekken op het lichaam, niet op zijn gezicht.

Bekko-koisoort-koigalleryDe Bekko is een niet-metaalkleurige koi met SUMI vlekken op het hele lichaam. Beneden de laterale lijn vind je geen SUMI vlekken. De SUMI vlekken moeten mooi diep zwart zijn. De borstvinnen mogen wit zijn maar wat zwart op de vinnen is niet erg.

De onderverdeling berust op de basis kleur van de koi. De Shiro Bekko, witte Koi met Sumi-vlekken wordt meestal omschreven als een Taisho Sanke zonder rood. De kenmerken van de Shiro Bekko zijn ook hetzelfde als de Taisho Sanke, maar dan zonder rood. Belangrijk is dat er geen zwart op het hoofd aanwezig is en dat de vinnen dunne maar duidelijke zwarte strepen vertonen.

Naast de bekende witte koi met zwarte sumi, kent men ook de Aka Bekko. Aka van Rood, dus een rode koi met zwarte vlekken en de Ki-Bekko. De gele koi met zwarte vlekken. Hele imposante verschijningen van deze Bekko Koi zijn de Doitsu varianten, de schubloze dus. Hier zie je de aftekeningen van het Sumi, superstrak op de huid liggen.

Niet te verwarren is deze koi variant met de Utsurimono klasse, welke ook zwart op het gezicht hebben zitten.Een ander verschil is vaak zo dat de sumi spots op een Bekko wat kleiner zijn. Een Bekko is vaak gestipter als de Utsuri. Utsuri Sumi zijn vaak vlakken over het lijf , in plaats van Spots.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Laat gerust een bericht achter, we helpen u graag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Schrijf je in op het Koigallery nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van alle nieuwe dingen op Koigallery.nl schrijf je in ……..

Sluit Menu
Close Panel