Koi Tattoo

Koi als Bodyart, koi tattoo

Wie kent ze niet, de lichamelijke versieringen van Koi. De koi tattoo’s zijn in Europa momenteel helemaal Hot! Ze vertegenwoordigen een van de meest populaire onderwerpen voor een Japanese Style Tattoo. De Koi in een tattoo staat voor Kracht, Moed, Geluk en Doorzettingsvermogen.

Japanse betekenis Koi in Tattoo

Wat veel eigenaren van een koi-tattoo niet weten is dat de japanse koi, in de tattoo wereld een diepere betekenis heeft. Een Chinees/Japanse mythe verteld ons dat de koi in staat was tegen stromingen van rivieren in te gaan, zelfs watervallen wist te beklimmen en vervolgens zich kon transformeren in krachtige Draken.

Indien de koi gevangen werd, toonde deze geen angst voor het verlies van het leven. De koi werd dan ook vergeleken met de beroemde Samurai in het  verre Oosten. Zij streden ook tot het bittere eind en kenden ook geen angst.
De Koi staat dus voor Kracht, Moed en Doorzettingsvermogen, maar ook voor Wijsheid, Kennis en Loyaliteit.

Voor Koi Tattoo eigenaren zal de koi geluk brengen als deze in de kracht gelooft. Het zal de tattoo bezitter , doorzettingsvermogen geven om zo hogere doeleinden te behalen in het leven. Het zal alle obstakels mee bevechten en overwinnen.

Yakuza

In Japan werden dit soort Tattoo’s veel gespot bij leden van de gevreesde Yakuza. Yakuza is in Japan een criminele organisatie. Zij gebruikten de tattoo, die vaak gigantische omvang hadden op het lichaam, als herkenningstekens en om zich als individu van rang te onderscheiden.

Japanse Tatoeages zijn vaak van groot formaat , zeer ingewikkeld en gedetailleerd.  Ze worden vaak geplaatst op de  gehele rug of lopen van het ene deel van het lichaam naar het andere deel. Het zetten van deze Japanse tatoeage is vaak een pijnlijk en tijdrovend proces.  Maar uiteindelijk, klaar staat de tattoo voor ware kunst en is vaak rijk aan kleuren.


Koi zijn er in verschillende felle kleuren zoals rood, oranje, blauw en geel.  Daarbij bewegen  Koi gracieus door het water, wat veel tattoo artiesten en kunstenaars heeft dat geïnspireerd tot een heuse mega bibliotheek aan Koi tekeningen en schilderijen.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Laat gerust een bericht achter, we helpen u graag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Deze post heeft een reactie

  1. Tattoo niet mijn ding maar , ziet er wel gaaf uit

Geef een reactie

Schrijf je in op het Koigallery nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van alle nieuwe dingen op Koigallery.nl schrijf je in ……..

Sluit Menu
Close Panel