winter-koi deel 2

Koi en de Winter deel 2

Koi in de winter

koi-winter-koivijver-koigallery

De laatste warme dagen lijken geteld. Hier en daar schijnt er nog wel het zonnetje, maar deze is al lang niet meer op sterkte. De temperaturen van de nacht dalen naar min-niveau en de ijskrabber ligt alweer voor het grijpen.

Geen Honger

De temperatuur in onze vijver kan ik de wintermaanden sterk dalen. Vanaf 10 graden moeten we al minder gaan voederen omdat de stofwisseling  ( het metabolisme) langzamer gaat werken en zelfs bij de 7 graden zal onze koi al zijn energie gaan gebruiken voor de vitale functies en rustig naar de bodem afdalen.

vijver-winter-bescherming-ballen

De koi zal in zijn winterrust gaan verkeren, wat absoluut geen bedreiging hoeft te zijn. In de zomerperiode heeft deze genoeg gegeten om de winterperiode te weerstaan en zich te beschermen tegen de gevaren van de winter. De vetreserves zijn opgebouwd en klaar om de strijd aan te gaan.

Overleven in de winter

Echter daalt de temperatuur beneden de 4 graden kunnen koi wel in de problemen komen. Onder deze temperatuur zal er een overlevingsstrijd plaatsvinden tegen de kou. De Nishikigoi probeert zoveel mogelijk energie en warmte op te doen vanuit het licht en draait zijlings. Vaak een raar gezicht voor de eigenaar, maar wees gerust, laat de koi met rust.

vijverbescherming-winter-koi-koigallery

Koi in de winter met rust laten is een pre voor de gezondheids toestand na de winter. De koi is kwetsbaar en kan geen schrikmomenten gebruiken. Laat de vijver absoluut met rust. De schade inwendig aan organen kan enorm zijn als men een net door de vijver heen haalt als alles in winterstand verkeerd.

Dek de vijver af.

vorst-vijver-koi in de winter-koigallery

De ervaren koihobbyisten weten dit en om de koi te beschermen tegen de gigantische daling van de temperatuur in de vijver, dekken ze hun vijver af. Hierdoor kan de temperatuur niet meer naar het dieptepunt en blijft de koi en beschermt tegen de kou en worden zij ook niet gestoord tijdens hun winterrust.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Laat gerust een bericht achter, we helpen u graag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Schrijf je in op het Koigallery nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van alle nieuwe dingen op Koigallery.nl schrijf je in ……..

Sluit Menu