koi in de lente

Koi in de lente

koi-lente-koigalleryIs de winter voorbij? Koi in de Lente…

Eindelijk begint het erop te lijken. Misschien zijn de nachttemperaturen nog kritisch, maar overdag onder nul gaan we niet meer komen. Er wil nog wel een natte sneeuw of hagel buitje vallen maar het lijkt erop dat we de goede kant op gaan. Winter lijkt voorbij, wat je overigens maar een slappe winter kan noemen. Weet niet of het bij jullie zo was, maar hier is maar weinig te merken geweest van de winter rust bij de japanse schoonheden. Ze kwamen gewoon happen als je langs de vijver liep.

Maar goed laten we niet overmoedig worden. De vijvers liggen nog in een kritische temperatuur.  Op het moment van dit artikel meet ik 7 graden in onze vijver. Deze is 35 kuub, incl. de filter.

Safe

Vaak hoor je in de wandelgangen dat als er een paar dagen zonneschijn is geweest de meeste vijverliefhebbers een beetje overmoedig worden. Het wachten op mooi weer duurt te lang. De vijverkappen gaan er te vroeg af en de koi word al weer veel te vroeg volop gevoederd. Echt geen goede zaak voor juist het gevaarlijkste jaargetij van het jaar. Koi zijn er nog niet aan toe.  Men realiseert zich niet dat in de lente de schade stiekem enorm kan zijn en het punt is, dat dit pas later tot uiting komt. Koi moet rustig op gang komen, laat ze wennen. Onder de 10 graden is het gevaarlijk.  Ben je niet zeker hoe je hier mee om moet gaan, klik de link en stuur een mailtje :Download het e-book even , en alles word uitgelegd.

Vijver Seizoen is geopend

Nu je zeker weet dat de 10 graden stabiel is mag je los. Controleer het water, controleer je koi. Behandel als het nodig is, want nu zijn de medicatie pas goed in hun werking. Onder de 10 graden gebeurt er weinig. Het immuunsysteem ligt plat, medicijnen werken nauwelijks en de filter is nog niet op kracht, dus de schade die je aanbrengt met je medicijn treft ook je filter. Extra bacteriën toevoegen heeft ook weinig zin want ook met de lage temperaturen zijn er maar weinig die zich vermenigvuldigen.

Van koi liefhebber, voor de koi liefhebber

We kunnen het niet genoeg zeggen. En gelukkig hoeven we het vanaf niet beste-koi-voermeer te zeggen, Vanaf nu is het Koi-Seizoen geopend mensen. Nu kun je alles controleren en op orde krijgen. Als alles op orde is , is de weg weer vrij voor aankoop van nieuwe tosai. De tosai zwemt alweer volop in de winkels. Sla je slag en wij van koigallery wensen u een super koiseizoen. We gaan de draad ook weer oppakken en elke week nieuwe content toevoegen. Heeft u vragen, stel ze dan gerust. Wij zijn onpartijdig en geven u altijd de nodige aandacht voor u probleem of vraag. De komende periode gaan we weer diverse zaken bezoeken en evenementen uitlichten.

Koigallery vraag

Heeft u nog ideeën , vragen, suggesties, problemen en leuke informatie die u wilt delen met de ruim 3000 unieke bezoekers hier op vijverkoi.nl Laat dan gerust een berichtje achter. 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Laat gerust een bericht achter, we helpen u graag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Schrijf je in op het Koigallery nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van alle nieuwe dingen op Koigallery.nl schrijf je in ……..

Sluit Menu
Close Panel