koivoer winter herst

Vreetpartij ..In de herfst? Koi in het najaar.

Nu de temperaturen weer omlaag duiken, word het tijd onze Koi weer over te zetten op speciaal voer voor lage temperaturen. Ook de frequentie van voeren mag zeker omlaag. Zo velen in de zomer veelvuldig met emmers voer smijten om de koi zo snel mogelijk te laten groeien, is dat richting de herfst en winter not done. Met lagere temperaturen liefst:

12-15°C = max. 2 keer per dag voederen
10-12°C = max. 1 keer per dag voederen
8-10°C  = max.2 keer per week voederen
3-8°C    = NIET voederen

Als we dan richting de 10 graden gaan, ook echt overstappen op licht voer zonder te veel aan zware moeilijk verteerbare ingrediënten, die achterblijven in onze wateren. Zo blijft de vervuiling van het water tot een minimum en blijft onze waterkwaliteit op orde. Klik door voor de video

Natuurlijk een grapje. Maar zonder gein is het wel heel belangrijk nu we de koude periode ingaan we onze vijvers najaar onderhoud gaan geven.

Gevolgen van de herfst en winter in de vijver

Als de temperatuur afneemt, neemt daarbij ook de activiteit af van de vissen en de vijverplanten. Onze koudwater vissen gaan in een soort winterslaap, waarbij ze niet meer actief rondzwemmen, komen eten en daarbij schakelen ze overbodige functies uit en gaan over op survival modus.

Belangrijk is uw vijveronderhoud nu te doen, nu de temperatuur nog net boven de 10 graden zit. Zo brengt u geen ongewenste stress in de vijver, wat zich later kan uiten in problemen.

Schoonmaak en orde in de vijver

Het belangrijkste in het naseizoen is dat de vijver schoon en gezond de winterperiode in gaat. Zo voorkomen we een heel deel van de problemen die kunnen ontstaan in de lente. Overtollige waterplanten dienen gesnoeid te worden, bioslip en bladeren moeten verwijderd worden, zodat er geen rottingsproces ontstaat tijdens de winter en de waterwaardes dienen allen op orde te zijn.

Een mooi rapport over waterkwaliteit is nu te vinden op Koikenner.nl

 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Laat gerust een bericht achter, we helpen u graag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Deze post heeft een reactie

Geef een reactie

Schrijf je in op het Koigallery nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van alle nieuwe dingen op Koigallery.nl schrijf je in ……..

Sluit Menu
Close Panel