vijveraanleg -vijver-stappenplan

Maken van een vijver – vijveraanleg stappenplan

Van waterpartij tot zwemvijver

De keuze voor een vijver aanleggen is vaak persoonlijk, ieder met zijn eigen idee en beeld over de inrichting en uitstraling van het geheel. Ook de keuze van type vijver aanleggen kan verschillen van mens tot mens. De een wil een natuurlijke vijver, de ander een moeras, tegenwoordig kennen we de zwemvijvers of misschien word het wel een vijver met Koikarpers.

Het evenwicht tuin en water bij een vijver aanleggen.

Het is zaak dat de vijver bij de inrichting van de tuin past. Het kan zijn dat u besloten heeft de gehele tuin opnieuw aan te leggen. In dit geval kunt u de nieuwe materialen, zoals bestrating, terras en gazon, aan laten sluiten op uw vijver ideeën of wensen. Wellicht heeft u al een idee over de vorm, inrichting of functie van de vijver.
Ondanks al deze mogelijke ideeën beginnen we bij het begin van het proces.

vijveraanleg-stappenplan-soorten vijvers

Het plan maken voor dat de schop de grond in gaat.

Bedenk je dan eerst eens goed waar je vijver aan moet voldoen. Welke materialen ga je gebruiken, wat voor een vijver ga je bouwen en wat je budget is.

Kortom bij het idee van een vijver aanleggen is het ten zeerste aan te raden van te voren een vijverplan uit te werken. Het voordeel hiervan is dat je een raming kunt maken van kosten en je van te voren je plan kan overleggen met de nodige ervaringsdeskundigen.

Mensen met vijver ervaring kunnen je wijzen op eventuele mankementen in je plan. Maar ook het vijver idee aanvullen met nuttige aanpassingen, bijvoorbeeld als het gaat om filtratie, in- en afvoeren naar filter. Het is altijd leerzaam om je plannen op tafel te gooien en zo voorkom je vaak problemen in de nabije toekomst als je eenmaal draait.

Het klinkt logisch toch blijkt dat vijvers, zeker koivijvers meerdere keren opnieuw gebouwd, of aangepast moeten worden tot het gewenste resultaat is bereikt.

Planning is Goud waard.

Ook voor de mensen die al een vijver hebben en bijvoorbeeld een aanpassing of uitbreiding willen realiseren is het nuttig de stappen te volgen. De begin stappen in een vijver aanleggen  zijn van groot belang op de slagingskans, visuele resultaten en de portefeuille.

We gaan vooraf een aantal zaken goed bekijken. Sla deze stappen niet over en maak de keuzes wel overwogen. Hiermee voorkomt u in de toekomst kosten voor eventuele technische aanpassingen of herinrichting van de bestaande vijver. Daarnaast voorkomt u hiermee een teleurstellend visueel eindresultaat.

Vijverbouw stappenplan inhoud:

Momenteel zijn we hard bezig aan het stappenplan. Helaas zijn nog niet alle artikelen klaar. Dus houd de pagina in de gaten.

Stap 1 Vijversoort. welke soorten vijvers zijn er.
Stap 2 Ontwerpen van de vijver. Ligging van de vijver, afmetingen van de vijver.
Stap 3 Aanleg vijver, materialen, filtratie

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Laat gerust een bericht achter, we helpen u graag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Schrijf je in op het Koigallery nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van alle nieuwe dingen op Koigallery.nl schrijf je in ……..

Sluit Menu