sanke koi soort koigallery

Sanke koi variëteit

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Sanke of Sanshoku is een witte koi met rode (hi) en zwarte (sumi) vlekken.

Sanke

Taisho Sanke : In vele landen is de Sanke buitengewoon populair. Het woord Sanke betekent letterlijk 3 kleur.

sanke koi soort koigalleryDe 2e soort van de Go-Sanke is een witte Koi met rode (hi) en zwarte (sumi) patronen, vandaar de driekleur. De eerste meldingen van het ontstaan van de Sanke stammen zo rond 1920. Eigenlijk de 2e soort die de Japanse koikwekers aardig onder de knie hadden met de kweek.

Sanke-tekening: De Sanke is dus iets kleuriger als zijn voorganger de Kohaku, echter vallen deze 2 samen met de Showa, wel in dezelfde categorie. Ook worden ze bij shows beoordeeld met dezelfde criteria. Naast het feit dat er een evenwicht moet zijn tussen de kleuren en de patronen, is bodyshape en huidkwaliteit van groot beland. Wist u dat kwaliteits Sanke te herkennen is door het wegdenken van de sumi (zwarte spots) en het dan zien van een mooie Kohaku? En andersom. Dus denk het Hi (Rood) weg en ontdek een prachtige Bekko.sanke-koi-varieteit-koigallery

Verschil : We horen vaak de vraag : wat is nu het verschil tussen een Sanke en Showa? Naast het feit dat een Showa van oorsprong een zwarte vis is met witte en rode vlekken en een Sanke een witte vis is met rood en zwarte vlekken, mag een Sanke echt duidelijk geen Sumi (zwart) op zijn kop hebben.
Naast de Taisho Sanke kennen we nog 2 soorten Sanke. De Maruten Sanke: hierbij heeft deze een rode stip op het hoofd, en de Aka Sanke. De Aka Sanke word zo benoemd omdat de HI (Rood) van voor naar achter in 1 stuk doorloopt.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Laat gerust een bericht achter, we helpen u graag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Schrijf je in op het Koigallery nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van alle nieuwe dingen op Koigallery.nl schrijf je in ……..

Sluit Menu
Close Panel