De dooi is ingezet !

vijverkoi.nl lente-vijver-de-temperatuur-gaat-omhoogDe dooi is ingezet!  Niet meer krabben s’ochtends Jippie. Het duurt niet lang meer voordat de natuur bevrijd is van de sneeuw en vorst, en de vijvers weer vloeibaar zijn. Dooi is treurig en mooi tegelijk, het einde van een periode en tegelijkertijd een fris nieuw begin. Laat de lente nu maar weer komen. Voor de mensen die dit jaar de aanleg van een vijver in de planning hebben zitten, vonden we iets leuks, wat we graag willen delen en wat zeker van pas kan komen!  (meer…)

Lees verder De dooi is ingezet !

Gevoelstemperatuur? Tijd voor binnen, Bonsai !!

bonsai voor experts
Bonsai voor Experts

Vanmorgen begon de dag vrij vroeg voor mij. Ik kon niet slapen en  om 5.uur sóchtends liep ik van het huis naar de loods. Wilde de deur opendoen , maar door de vochtigheid binnen wat langs de deur naar beneden was gelopen zat alles dichtgevroren. Niet te geloven het was gewoon -9 graden Celsius op de buiten thermometer van de buren. Laat staan wat de gevoelstemperatuur was.

Onderweg terug naar binnen dacht ik echt:” Nu is het klaar met de vijver, nu is er echt niemand bezig met buiten”. Maar wat moet je dan doen als vijveren echt je hobby is. Als je echte passie ligt bij lekker buiten zijn, tussen het groen en het water. En het antwoord is BONSAI !!!! De japanse kunst van het artistiek boomkweken in een pot of schaal. Maar na wat gesurf op het internet blijkt Bonsai heel wat meer te zijn dan zomaar een boompje in een pot. het kan, net als bij bijvoorbeeld beeldhouwen met recht een kunstvorm worden genoemd.

Bonsai blijkt het huwelijk  te zijn tussen artistieke expressie en een natuurlijk effect. En toch het aantrekkelijke aan bonsai is dat iedereen het met succes als hobby kan uitvoeren. Meer info Klik (meer…)

Lees verder Gevoelstemperatuur? Tijd voor binnen, Bonsai !!

Dit waren de berichten op deze pagina

Geen pagina's meer om te laden