utsuri-koi varieteit koigallery

Utsuri(mono) koi variëteit

Het meest bekend en meest voorkomende is de Shiro Utsuri, een zwarte Koi met witte spots. Als het gaat om hoge kwaliteit keuring van de Shiro Utsuri moet het wit moet echt sneeuwwit zijn en het zwart diepzwart.
Het patroon moet natuurlijk verder gelijkmatig over het hele lichaam verdeeld zijn. De witte vlekken moeten van een redelijk formaat zijn en geen kleine zwarte plekjes vertonen.

Utsuri Koi Soorten

tosai_utsuri_babykoiZwarte Koi met witte, rode of gele vlekken. Koi uit de Utsurimono-groep worden dikwijls verward met deze uit de Bekko-categorie. Het grootste verschil tussen beide groepen is dat Utsuri zwart zijn met witte, gele of rode vlekken, terwijl Bekko witte, gele of rode koi zijn met zwarte vlekken. Een tweede verschil is dat Utsuri een sumi-vlek hebben die over de kop doorloopt tot de neus terwijl dit bij Bekko niet het geval is.

Het onstaan van de Utsuri is niet helemaal duidelijk. Natuurlijk word er gezegd dat 1 van de ouderdieren een Magoi zou zijn omdat een utsuri een zwarte vis is van oorsprong. De eerste Utsurimono zou rond 1925 door meneer Minemura gekweekt zijn.

 

utsuri?Shiro Utsuri Variëteiten

Onder de Utsurimono kent men in deze klasse nog een paar varianten:

1 Shiro Utsuri : is een zwarte koi met witte vlekken. Het wit mag geen gele schijn hebben en er mogen geen zwarte puntjes in voorkomen. Hoe helderder het wit hoe mooier het zwart tot zijn recht komt en hoe mooier de vis natuurlijk. De vis op de foto is werkelijk een prachtexemplaar.

2 Hi Utsuri : is een zwarte koi met rode vlekken. Het hi moet overal op het lichaam de zelfde intensiteit hebben. Koi als deze zijn zelden van perfecte kwaliteit maar het hier getoonde exemplaar benaderd deze toch zeer sterk. Men noemt ze soms utsuri-koi-soortenook wel hi-showa.

3 Ki Utsuri : dit is een zwarte koi met gele vlekken. Ki Utsuri zijn zeer zelden van goede kwaliteit doordat zwarte spikkeltjes in het geel dikwijls voorkomen.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Laat gerust een bericht achter, we helpen u graag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Schrijf je in op het Koigallery nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven van alle nieuwe dingen op Koigallery.nl schrijf je in ……..

Sluit Menu
Close Panel